Сексът може да е по-вълнуващ, ако е планиран

Много съпрузи се оправдават, че все нямат време за секс. Това, разбира се, се случва няколко години след брака, когато страстите са утихнали и двамата по–скоро си съжителстват, отколкото мислят за любов.

 

Ако планират срещата си в леглото, това може да се окаже път към ново изживяване, по-различно и неподозирано вълнуващо, твърдят немски сексолози.

 

Идеята за планирания секс звучи смущаващо за повечето хора, защото се смята, че това или става спонтанно, или не става изобщо. Но с годините нещата се променят, идва рутината и сексът вече не е толкова вълнуващ. Изчезва страстта, изненадата, взаимното желание по всяко време да се любим. Kак при това положение да го превърнем в нещо желано и очаквано?

 

Като го планираме, твърдят специалистите.

 

Този подход е по-скоро ново мислене, нова любовна култура, отколкото абсурд.

 

Живеем в динамични времена, с много стрес и умора. Затова в делниците предпочитаме да се пъхнем в леглото с романче или да заспим пред телевизора, вместо да направим усилие да дарим внимание на другия.

 

Жените прекарват свободните си часове в домакински задължения, грижи за децата и така наистина не им остава време да се отпуснат и настроят на интимна вълна. А за да иска да се люби, на дамата и е нужно спокойствие, удовлетвореност, радост и не на последно място съпричастност.

 

Ако е напрегната и съпругът нетактично я прелъсти за секс, дори да участва, жената не изпитва удоволствие. Мнозина съпруги директно отказват, което е по-достойно, отколкото фалшивото съгласие и правене на секс по задължение.

 

Много двойки, прехвърлили 40-те, занемаряват интимния си живот, без това да кара единия или другия да кръшка.

 

Това е парадокс, убедени са сексолозите. Всяко нормално същество има нужда от сексуално изживяване. Да, желанието може да е спаднало, но не е изчезнало. Имаме нужда от секс по-рядко, но сме готови да го изживеем по–пълноценно. Ето защо е добре да го планираме.

 

Какво ще рече това?

 

Избирайки момента за усамотяване, да се съобразим с редица фактори: дали сме сами в къщи, спокойни ли сме или пренапрегнати, имаме ли взаимно желание или единият е уморен и предпочита да си почине.

Тези неща са важни и трябва да се взимат под внимание.

Иначе ще прегръщаме жена, която външно отговаря на вашите усещания, но не ги споделя вътрешно.

И обратното: ще принудите един мъж да се доказва пред вас, въпреки че в момента преживява съвсем други неща.

 

Бъдете психолози – малко е нужно на жената, за да се настрои на интимна вълна. Един комплимент, жест на внимание, признание.

Откога не сте се сещали да й кажете, че я харесвате, че тя още ви привлича? От години? Занемарения секс отдалечава партньорите.

Улисани в работа и задължения, те забравят, че някога да се любят е било по-важно от всичко друго.

А изчезне ли физическото привличане, неусетно двамата започват да оглеждат други и да мислят, че те ще им дадат това, което постоянния партньор вече не може.

Разбира се, новата връзка е неимоверно по-вълнуваща, в това няма какво да се заблуждаваме. Особено, ако се втурнете към нея на възраст към 35–45 години. Това е времето, когато човек преоткрива сладостта от секса, често благодарение на нов партньор. Той събужда заспалите емоции, мотивирани да изглеждаме добре, да се вглеждаме в себе си и да вярваме, че още сме във форма. Новата връзка е вълнуваща, но обикновенно не трае дълго и ние отново се връщаме в семейното ложе.

 

Попитайте ваш приятел, който е минал по този път, какво най-много му е харесало в авантюрата. Той ще ви отвърне: “Готовността на жената да ми се отдаде, неудържимото желание да се любим и в същото време невъзможността да го правим постоянно поради ред обстоятелства.”

Ето виждате ли: с годините оценяваме не количеството, а качеството. По-добре рядко, но истинско, отколкото често, но фалшиво сливане.

 

Сексът в зряла възраст е по-вълнуващ именно поради осмислянето му, пълното отпускане и освобождаването от заблудите.

Ако сте преживели сексуален катарзис и отново сте се озовали до вашата половинка, както често става, помислете за планирания секс.

Гледайте на него като на вашето свободно, лично време, в което можете да правите каквото поискате – да пийвате вино с жената до вас, да говорите на избрана тема или просто да се отдадете един на друг.

Щом спрете да си създавате препятствия като “сега съм уморена”, “децата ще чуят”, “имам проблеми в работата”, желанието да се любите ще дойде от само себе си.

 

 

 

Източник www.magi.triada.bg





{START_COUNTER}