IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да превърнете приятелството в любов

14 октомври 2013 08 00

Ако имате чувства към някой свой приятел, ето какво трябва да направите, за да ви отвърне и той със същото

Кадър от филма "Шаферът"; Снимка: 
outnow.ch

Кадър от филма "Шаферът"; Снимка: outnow.ch

Влюбването в приятел може да се случи естествено и напълно неочаквано. Всъщност хората, които са на мнение, че не съществува истинско приятелство между мъжете и жените, смятат, че в подобни отношения рано или късно винаги се стига до влюбване (поне от едната страна). В крайна сметка обаче това са чувства и емоции, които много трудно биха могли да бъдат контролирани. Така че какво може да направите, ако искате вашето приятелство да прерасне в нещо повече?

Преди да предприемете каквото и да е, убедете се, че наистина сте влюбени, а не става въпрос за някаква моментна заблуда или пък чисто и просто физическо привличане. Едва след като вече сте сигурни, че наистина имате чувства към вашия приятел, може да преминете към действие. Ето как:

1. Влюбване в приятел. Излизането на срещи като двойка с вашия досегашен приятел е нещо, което заслужава да се обмисли. Ако приятелството ви означава много за вас, помислете известно време, преди да се разкриете. Не забравяйте, че нещата никога няма да бъдат същите, ако вие започнете да излизате и след това се разделите.

2. Изяснете своите чувства. За последен път си задайте въпроса дали наистина имате чувства към вашия приятел и ако да, от какво са провокирани те. Може би сте изживели някакъв емоционален катаклизъм в живота си, който ви е накарал да осъзнаете или само да си мислите, че сте влюбени в своя приятел? Възможно е да тълкувате погрешно чувствата си в момент, когато сте объркани. Например, ако се чувствате самотни в личен план и търсите емоционална стабилност в близкия до вас човек.

3. Говорете открито. След като вече сте изяснили сами за себе си, че наистина сте влюбени в своя приятел, време е и той да разбере за това. Не се притеснявайте да говорите открито за своите чувства, все пак това е един от най-близките ви хора, с когото до този момент сте могли да си говорите за всичко. Вие най-добре знаете как трябва да подходите – с шега или по по-сериозен начин. Все пак го направете по-деликатно, доколкото е възможно.

4. Не притискайте своя приятел. Признанието на вашите чувства може да бъде леко шокиращо за приятеля ви. Оставете му малко време да помисли и не го притискайте. Не забравяйте, че съществува реален шанс вашето приятелство да се разруши. Каквото и да е решението на другия човек, ще трябва да се съгласите с него. Има и възможност вашият приятел също да има симпатии към вас, които умишлено или не, е прикривал. Така че най-доброто, което можете да направите, е да оставите на своя приятел толкова време, колкото се нуждае.

5. Подводните камъни. Ако сте от късметлиите, чиито чувства са споделени, вашето приятелство се трансформира в нещо напълно различно. Съществува вероятност всичко да се развива добре и вашата любовна връзка да става все по-хубава и пълноценна. Има и друга вероятност обаче – да опитате да бъдете заедно, но много скоро да се убедите, че нещата помежду ви просто не се получават. Именно в този сценарий е много трудно, дори почти невъзможно, да запазите отново приятелски отношения.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

nana ( преди 10 години )
vinagi sam bila otkrita s milia i toi znae tova , zatova i se obi4ame mnogo i za priatelstvo daje ne govorim a sme re6ili napravo da si spodelim li43nia jivet realno v li4en brak
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар