Хранене и секс

Какво еротично влияние оказват хранителните продукти върху мъжката и женската сексуалност?

 

В различните части на света се предпочитат различни храни.

 

Например, в западноевропейската култура активиращо въздействие се приписва на суровите кокоши яйца, а в източната – на доста екзотични блюда: сурова змийска кръв или тестисите на някои животни.

В славянската култура за такива се смятат различни подправки като например лук, чесън, целина, магданоз, аспержи.

 

И на Изток, и на Запад за поддържане на висока сексуална активност на младоженците се препоръчва мед и други пчелни продукти, орехи, семена на различни растения, понякога покълнали.

 

Известно е, че половите хормони се образуват в организма при достатъчна наличност на “витамините на разможаването” – Е и А. Тези витамини се съдържат в животинските мазнини, кокошите яйца, черния дроб от треска, морковите.

Витамините от група В осигуряват ефикасна проводимост на импулсите по нервите, което е крайно важно в процеса на полова възбуда. Те се съдържат в зърнените и бобовите култури, картофите, млечните продукти, месото и рибата.

 

Еротична кухня.

Кулинарната еротика широко се използва при готвенето с плодове, зеленчуци, билки, корени, подправки, сосове, ядливи диви растения.

Добре е да се използват млечните продукти: прясно мляко, айран, кисело мляко, сметана, извара, сирене и др.

Много полезни са булгурените смеси на зеленчукова основа, месо от едър и дребен рогат добитък, питомни и диви зайци, птици.

 

За еротичната кухня е необходима риба от най-различни видове.

От рибите най-почитана като “прелъстителка” за събуждане на любовта е писията.

От дивеча – дроздовете и фазаните.

А сред напитките – камилското мляко.

Източните жени твърдят, че когато мъжът го пие, сърцето му се завръща у дома.

 

Японците ядат рибата сурова – тя е богата на протеини и йод.

 

Прясна или прясно замразена риба с неочертано и невлакнесто филе (мерлуза, треска, зъбатка) се нарязва на кубчета или ивици, подправя се с равни части лимонов сок и водка, може да се добави супена лъжица горчица и щипка червен пипер.

Заливката трябва да бъде обилна, за да покрие рибата, която кисне между половин и един час.

Сервира се студена със солени краставички.

 

Еротичната кухня е бърза.

Продуктите се погубват с продължително пържене, печене или пасиране.

Те се приготвят чрез пулсиращо загряване: кипват се, свалят се от огъня, това се повтаря няколко пъти и ястието е готово.

По време на еротичната трапеза голямо значение имат обстановката, осветлението и музиката.

Масата трябва да бъде красива и привлекателна, но сравнително бедна, за да не се преяжда.

Желателно е на масата любовната двойка да не ползва прибори, а доколкото е възможно само ръцете.

На Изток казват, че колкото повече ръце се протягат към храната, толкова по-богато ще бъде семейството.





{START_COUNTER}