За първата любов...

icon
Sofialive.bg

Първата любов ни дава много, дава ни всичко, което искаме и което не искаме, но това е тя - незабравимата. Единственатa, която те бележи за цял живот и след нея вече си друг човек. Тя идва и след нея оставаш толкова опустошен, сякаш през теб е минало торнадо. Може би за добро, а може би за зло, любовта идва и си отива от нас толкова бързо, че не можеш да повярваш кога това прекрасно и неуписуемо чувство изчезва и променя живота ти из основи. Много малко хора остават с първата си любов до края на живота си. А всъщност най-мечтаното нещо е да прекараш целия си живот с човек, който те кара да се чувстваш на три метра над небето. Че какво по-хубаво от това да останеш завинаги с първата си любов и когато остарееш да разказваш на деца и внуците си за нея?

Първата любов не се забравя. И всеки си спомня първите трепети и първият път, в който е казал думите „Обичам те“ до сетния си дъх. Съвсем нормално е да не можеш да забравиш нещо, което не ти се е случвало дотогава. А  чувството от това остава за цял живот, особено когато е било с правилния човек.           
                           
Много хора казват: „Старата любов ръжда не хваща“ , но според мен по-скоро е нещо като: „Първата любов ръжда не хваща“.  Защото тя е истинска , и ти показва какво е обичта; как да обичаш и какво наистина означава това силно чувство, както и колко големи са последствията след момента на раздялата. А тя е необратима и често се преживява много трудно, но също така и те кара да пораснеш и да осъзнаеш колко грешки си допуснал  и те учи как да не ги повтаряш за вбъдеще.
 
Първата любов ни учи да сме по-предпазливи, както и да не допускаме хора толкова близо до себе си, въпреки че това не винаги е най – правилното решение, защото по този начин можем да отблъснем  добри хора, които може би действително се интересуват от нас. Тя ни дава поука от грешките, и шанс да се поправим в следващата връзка, но реално ти знаеш, че никога няма да можеш да  промениш случилото се. Едно от най-хубавите неща е, че ни възпитава, особено ако връзката е била дълга.

Първата любов винаги ще е в сърцето ни и още по-важно - ще остане там завинаги. Когато я видиш винаги ще трепва нещо в теб, а когато се връщаш в спомените ще милееш за отминалите дни та дори да си имал десет връзки след пътвата. Тя е единствена и неповторима.

Първата любов идва , за да ни покаже кои сме и какви ще сме. Първата любов е истинска , а какво по-хубаво от това да имаш нещо истинско в живота си – независимо дали за кратко или за по-дълго...



Автор: Радостина Лозанова
А тук можеш да видиш как изглежда живота с жена през погледа на един мъж